Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Πάνω Frame [668xX]

ΠΑΚΕΤΟ ( ROMAN ) - ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Η αγορά ενός ρόμαν προυποθέτει την μέτρηση της θέσης εγκατάστασής του. Πώς να μετρήσουμε ένα παράθυρο για την εγκατάσταση ενός Roman (πακετου); Θα χρειαστούμε ένα μεταλλικό μέτρο ( όχι μεζούρα ) , ένα μπλοκ σημειώσεων και φυσικά ένα μολύβι .

Σχεδιο Α

Στην περίπτωση που το άνοιγμα μας είναι ένα παράθυρο << εντοιχισμένο >> δηλ . το παράθυρο είναι χωνευτό μέσα στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση το πακέτο θα καθήσει μέσα στα στενά περιθώρια του παραθύρου. Άρα εδώ μετράμε το υψος Β – Γ και το φάρδος Α - Β. Προσοχή , δεν πρέπει να κάνουμε το παραμικρό λάθος στην μέτρηση , διότι σε διαφορετική περίπτωση το πακέτο μπορεί να πέσει κοντό η στενό ή στην χειρότερη περίπτωση ….να μην χωράει μέσα στην κάσα . Εδώ έχουμε την ευκολία της τοποθέτησης του μηχανισμού διότι ο μηχανισμός στερεώνετε ακριβώς κάτω από την κάσα , είτε με δύο ειδικά στηρίγματα τα οποία θα προμηθευτούμε από εκεί που θα αγοράσουμε τον μηχανισμό η με 2 απλές βίδες ( 6αρες η 5αρες) μαζί με τα ούπα τους .

 

Σχεδιο Β

Εδώ η τοποθέτηση γίνεται στο επιθυμητό σημείο όσον αφορά τον μηχανισμό. Συνηθώς μετράμε πάνω από την κάσα του παραθύρου 0,10 εως 0,20 ποντους. Το δε φάρδος είναι και αυτό συνήθως 0,07 εως 0,10 πόντους έξω από την κάσα του παραθύρου αριστερά και δεξιά ούτως ώστε το πακέτο μας να καλύπτει την κάσα του παραθύρου.
Τώρα όσον αφορά το ύψος του πακέτου μας ….. ε αυτό είναι πολύ προσωπική υπόθεση του καθ’ενός. Μπορεί να θέλουμε το πακέτο (στο χαμηλότερο του σημείο) να είναι σχεδόν εως κάτω – πράγμα που δεν συνηθίζεται τόσο διότι ισως χρειαστεί να βάλετε έναν καναπε – ή 0,15 εως 0,20 κάτω από την κάσα του παραθύρου που είναι και η πιο συνηθίσμενη μεθοδος . Εδώ η τοποθέτηση θα γίνει με δύο γωνίες , ανάλογα με το πόσο έξω βγαίνει το χερούλι του παραθύρου , από 0,08 εως 0,15 πόντους.